Naar het overzicht

Project start met bezoek aan moestuinen

2 juli 2024
moestuin

Het projectteam heeft kennisgemaakt met de bestuurders van de twee volkstuincomplexen en met de eigenaar/gebruiker van een grote moestuin, die als pilotlocatie zijn gekozen. Tijdens hun bezoek hebben ze met trotse eigenaren of gebruikers gesproken en een globale toelichting gegeven op het plan van aanpak.

Samen met gemeenten
Bij het bezoek werd het projectteam vergezeld van de wethouder en/ of ambtenaar van de gemeenten die betrokken zijn bij het plan. Er was ruim gelegenheid om in het zonnetje kennis te maken en de eerste vragen te stellen. Een wandeling door de moestuinen maakte het beeld meer compleet. Er zijn afspraken gemaakt voor een vervolggesprek. Bij vertrek werd een inventarisatielijst achtergelaten om een nog completer beeld te krijgen.

Eerste stappen
Op 18 juni 2024 hebben de colleges van burgemeester en wethouders van de vier betrokken gemeenten ingestemd met de start van een pilot. Die is gericht op het herstel van moestuinen die in het verleden verontreinigd zijn geraakt door bepaalde PFAS-stoffen. Het plan van aanpak is gepubliceerd op 2 juli jl. Dit maakte de start van het projectteam mogelijk.